• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені розповіли про користь червоного м’яса в боротьбі з небезпечною хворобою

    Опубликовано: 2022-08-29 07:24:30

    Вживання червоного м’яса в складі середземноморської дієти знижує ризик розвитку розсіяного склерозу. До такого висновку прийшли вчені з Університету Кертіна і Австралійського національного університету, пише MedicalXpress.

    У своєму дослідженні фахівці вивчили дані про стан здоров’я 840 осіб з метою вивчити вплив середземноморської дієти з необробленим м’ясом (яловичина, баранина, свинина) на розвиток початкової стадії демієлінізації центральної нервової системи, яка передує розсіяного склерозу.

    За словами провідного автора дослідження Люсінди Блек, сприяти появі розсіяного склерозу може неправильне харчування, тому було важливо встановити, чи може дієта змінити хід хвороби.

    Виявилося, що вживання 65 г м’яса в день може загальмувати розвиток захворювання.

    «Попередні дослідження показують, що середземноморська дієта може допомогти знизити ризик деяких проблем зі здоров’ям, включаючи серцево-судинні захворювання, діабет, рак, хвороба Альцгеймера і деменцію, а також поліпшити загальну тривалість життя. Тепер є неспростовні докази того, що середземноморська дієта також знижує ризик розвитку розсіяного склерозу», — сказала лікар.

    Вчені відзначили, що такий ефект досягається за рахунок наявності білків, заліза, калію, вітаміну D і вітамінів групи В в червоному м’ясі.

    Розсіяний склероз — це хронічне аутоімунне захворювання, яке характеризується руйнуванням центральної нервової системи. Ефективних методів лікування хвороби поки не знайдено.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.