• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені виявили новий небезпечний для серця продукт

    Опубликовано: 2022-08-29 06:34:08

    Вчені Тихоокеанського університету в Каліфорнії (США) з’ясували, що вживання літра енергетичних напоїв за короткий проміжок часу сприяє порушенню серцевого ритму. Про це, як передає Lenta.ru, повідомляється в прес-релізі на MedicalXpress.

    У дослідженні взяли участь 34 добровольці у віці від 18 до 40 років, яких випадковим чином запропонували випити близько літра або енергетичного напою з кофеїном, або його замінника-плацебо в якості контролю. Вміст кофеїну досягав 304-320 міліграмів. Випробовувані пили протягом години, але не швидше однієї півлітрової пляшки за півгодини.

    В учасників знімали ЕКГ і вимірювали артеріальний тиск до початку експерименту, а також кожні 30 хвилин після вживання напою протягом чотирьох годин. Передбачається, що кофеїн в дозі 400 міліграмів не повинен викликати будь-яких змін в електрокардіограмі. Однак у тих, хто пив енергетичні напої, інтервал QT, що є показником діяльності серця, був на 6-7,7 мілісекунд довше, ніж у інших добровольців. Також було виявлено збільшення систолічного та діастолічного тиску на чотири-п’ять міліметрів ртутного стовпа.

    QT показує час, який необхідно шлуночків, щоб підготуватися до повторного скорочення. Занадто короткий або занадто довгий інтервал може призвести до неправильної роботи серця і небезпечної для життя аритмії.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.