• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені знайшли спосіб посилити дію антибіотиків, знизивши дозування

    Опубликовано: 2022-08-28 21:24:07

    Журавлина не тільки багата антиоксидантами, але і може мати антибактеріальними властивостями, як стверджують фахівці. Не виключено, що в недалекому майбутньому вона зможе надати серйозну допомогу в боротьбі з бактеріальними інфекціями, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net

    Вчені з Університету Макгілла і Національного інституту наукових досліджень Монреаля виділили з журавлини активні речовини (проантоціанідіни) і обробили ними бактерії Proteus mirabilis, Pseudomonas aeruginosa і Escherichia coli. Це зробило бактерії більш чутливими до малих доз антибіотиків. Що ще важливіше, завдяки проантоціанідінам бактерії не розвивали стійкість до антибіотиків.

    Ефект досягався за рахунок збільшення проникності бактеріальної стінки-антибіотикам було простіше потрапляти всередину і руйнувати бактерії. Паралельно активна речовина з журавлини порушувала роботу механізму, який виводив антибіотик з бактерії.

    Виходило, що завдяки проантоцианидинам антибіотик не тільки легко потрапляв всередину бактеріальної клітини, але і надовго затримувався там. І в результаті спрацьовували навіть найменші дози антибіотиків.

    Тепер вченим належить провести експерименти з тваринами. Якщо проантоцианідіни доведуть свою ефективність, не виключено, що в майбутньому їх почнуть використовувати і в лікуванні людей.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.