28 авг, 21:24
Журавлина не тільки багата антиоксидантами, але і може мати антибактеріальними властивостями, як стверджують фахівці. Не виключено, що в недалекому майбутньому вона зможе надати серйозну допомогу в боротьбі з бактеріальними інфекціями, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net
Вчені з Університету Макгілла і Національного інституту наукових досліджень Монреаля виділили з журавлини активні речовини (проантоціанідіни) і обробили ними бактерії Proteus mirabilis, Pseudomonas aeruginosa і Escherichia coli. Це зробило бактерії більш чутливими до малих доз антибіотиків. Що ще важливіше, завдяки проантоціанідінам бактерії не розвивали стійкість до антибіотиків.
Ефект досягався за рахунок збільшення проникності бактеріальної стінки-антибіотикам було простіше потрапляти всередину і руйнувати бактерії. Паралельно активна речовина з журавлини порушувала роботу механізму, який виводив антибіотик з бактерії.
Виходило, що завдяки проантоцианидинам антибіотик не тільки легко потрапляв всередину бактеріальної клітини, але і надовго затримувався там. І в результаті спрацьовували навіть найменші дози антибіотиків.
Тепер вченим належить провести експерименти з тваринами. Якщо проантоцианідіни доведуть свою ефективність, не виключено, що в майбутньому їх почнуть використовувати і в лікуванні людей.
Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/532321.html
Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua