• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Медики попередили: на тлі війни лікуватися від вірусних гепатитів почали удвічі менше людей

    Опубликовано: 2022-08-25 17:00:43

    На тлі війни в Україні лікуватися від вірусних гепатитів В і С почали удвічі менше людей, хоч цього року уже зафіксували 1,9 тис. нових випадків захворювання, і це лише виявлені. Про це повідомляє Центр громадського здоров'я МОЗ, оприлюднюючи карту доступу до лікування по областях, пише УНН.

    Деталі

    За даними ЦГЗ, від початку 2022 року в Україні зафіксували 1 345 випадків інфікування вірусним гепатитом С та 549 випадків інфікування вірусним гепатитом В. "Однак потрібно враховувати, що ці дані не відображають об’єктивну ситуацію, оскільки велика частина випадків не потрапляє до офіційної статистики", - наголосили у відомстві.

    У ЦГЗ підкреслили, що повномасштабне вторгнення росії на територію України негативно вплинуло на доступ до медичних послуг, у тому числі і лікування від вірусних гепатитів.

    "Для порівняння, за інформацією від регіонів у І півріччі 2021 року в Україні лікування від вірусних гепатитів розпочали 9 397 людей, у той час як у І півріччі 2022 року — лише 4 423 людини", - зауважили у Центрі громадського здоров'я.

    Тож, у відомстві поінформували про поточний стан щодо доступу до лікування вірусних гепатитів В і С в Україні включно з детальним розподілом обсягів залишків препаратів в областях.

    Доповнення

    Професор Голубовська спрогнозувала сплеск гепатитів в Україні.

    Юлія Шрамко

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.