• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Польща стежить за кордоном із Білоруссю, режим Лукашенка вже «показав себе» — Блащак

    Опубликовано: 2022-08-24 14:15:41

    Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна стежить за ситуацією на кордоні з Білоруссю, оскільки режим диктатора Олександра Лукашенка разом із Москвою показав, "як можна використовувати інструментальне міжнародне право й добросусідські відносини". Про це він повідомив в інтерв'ю Rzeczpospolita.

    За його словами, попри повномасштабну війну Росії проти України, Польща постійно стежить за кордоном із Білоруссю. Він згадав ситуацію з мігрантами на польсько-білоруському кордоні, назвавши її спеціальною операцією, що "перевіряє сили та здатність захищати державу".

    "Рішення збудувати стіну на кордоні було важливим, і нам вдалося відбити цю гібридну атаку. Якби не було бар'єру, маси рухалися б через Польщу, і нам загрожувала б дестабілізація становища в країні. Зараз кордон щільний, хоча групи нелегальних мігрантів усе ще намагаються його пройти", – сказав міністр.

    Блащак наголосив, що ефективність побудови стіни на кордоні з Білоруссю показує той факт, що Фінляндія й Естонія також хочуть зміцнити кордон із Росією, збудувавши на ділянках огорожу.

    Дмитрий Гриниченко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.