• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Переговори з Росією стануть неможливими після суду над українськими військовими у Маріуполі, - Зеленський

    Опубликовано: 2022-08-22 12:00:37

    Український президент попередив, чим закінчиться для Москви спроба влаштувати “мерзенне судилище” над оборонцями Маріуполя.

    Президент України Володимир Зеленський попередив, що суд над полоненими українськими військовими, який окупанти готують в Маріуполі 24 серпня, зробить неможливими будь-які переговори з країною-агресором РФ.

    Про це Зеленський заявив у своєму відеозверненні.

    Він гнагадав, що зараз у засобах масової інформації достатньо повідомлень про те, що в Маріуполі готують декорації для абсолютно гидкого й абсурдного судилища над українськими військовополоненими.

    "Хай там що собі думають окупанти, хай що планують, реакція нашої держави буде абсолютно зрозумілою. Якщо це мерзенне судилище відбудеться, якщо наших людей у порушення всіх домовленостей, міжнародних правил заведуть у ці декорації... Це буде тією лінією, за якою будь-які переговори неможливі. Росія сама себе відріже від переговорів. Не буде більше розмов. Наша держава все сказала", - заявив Зеленський.

    Президент підкреслив, що Україна не терпітиме знущання з людей, про яких можна сказати лише одне: вони герої своєї Батьківщини і вони захищали свободу свого народу від загарбників.

    Зазначимо, російські окупанти планують провести псевдосуд над українськими військовополоненими  у зруйнованому Маріуполі на День Незалежності України.

    Для цього на сцені філармонії у Маріуполі окупанти почали монтувати тюремні клітки.

    Україна вважає офіційним воєнним злочином Росії підготовку судилища над захисниками "Азовсталі". Українська влада закликала Міжнародний комітет Червоного Хреста згадати про своє призначення та втрутитися у псевдосуд бойовиків над військовополоненими.

    Також Сили безпеки та оборони України зробили спільну заяву щодо полонених захисників Маріуполя, в якій закликали світову спільноту не допустити анонсованого окупантами “суду” у Маріуполі над українськими захиниками.

    Світлана Манько

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.