Вчені з Владикавказької державного торгово-економічного технікуму (Північна Осетія) розробили рецептуру унікального хліба, знижує рівень цукру в крові.
Таке стало можливим завдяки додаванню в продукт полби-різновиди пшениці. Хімічний склад цього злаку нормалізує рівень цукру за рахунок низького глікемічного індексу і мінімального вмісту крохмалю.
Крім цього полба налагоджує роботу ендокринної системи, відновлює ліпідний обмін, а також сприяє придушенню голоду і зменшення ваги. Хліб, який називається «розумним», містить ще один рослинний компонент, що знижує рівень цукру в крові, але фахівці не розкривають його назви, так як рецептура хліба є об’єктом авторських прав.
Відзначається, що новий продукт стане відмінним доповненням до раціону людей, схильних до виникнення діабету. Зниження рівня цукру в крові при вживанні такого хліба було підтверджено в ході лабораторних досліджень. Надалі вчені мають намір отримати патент на виробництво «розумного» хліба.
e-news.com.ua