• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені знайшли новий механізм старіння

    Опубликовано: 2022-08-19 20:28:55

    Причиною в’янення організму може бути погіршення роботи однієї із залоз людини.

    В Університеті Монаша в Австралії фахівці знайшли новий механізм в організмі, що впливає на процеси старіння. Про це повідомляє MedicalXpress.

    Виявилося, що старіння імунної системи залежить від роботи тимуса — вилочкової залози. Він відповідає за дозрівання та імунологічне навчання лімфоцитів.

    Найбільш активно залоза працює відразу після народження людини, вона виробляє і «навчає» лімфоцити. З віком тимус стає менш активним, а його дисфункція призводить до «старіння» імунної системи. Через це збільшується сприйнятливість до інфекцій і розвитку раку.

    Робота тимуса стає гіршою через те, що у літніх людей знижується вироблення кісткового морфогенетичного білка BMP4 і білкового комплексу активіну. Тимус втрачає зрілі епітеліальні клітини і знижує виробництво Т-лімфоцитів.

    Виявлення цього механізму дозволить вченим створити препарати, що заповнюють втрати необхідних компонентів в організмі і «продовжувати життя» тимусу.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.