• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Туреччина візьме участь у відновленні інфраструктури України – у Львові підписано документ

    Опубликовано: 2022-08-19 14:15:03

    У Львові у присутності президента Володимира Зеленського та президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана підписано меморандум про взаєморозуміння щодо відновлення інфраструктури, який передбачає участь турецької сторони у повоєнному відновленні України. Про це повідомляє пресслужба Зеленського.

    Документ підписали міністр інфраструктури України Олександр Кубраков та міністр торгівлі Туреччини Мехмет Муш.

    "Турецький бізнес має великий досвід у будівництві доріг і мостів, зокрема Запорізького та Кременчуцького мостів, і зарекомендував себе як надійний партнер. Тому розраховуємо, що вже зовсім скоро вийдемо на конкретні практичні результати спільного відновлення", – сказав Кубраков.

    Передбачається, що турецькі державні та бізнес-структури можуть розвивати конкретні проєкти відновлення, а також надавати консультаційну та технічну допомогу.

    Першим проєктом розглядається відновлення мосту в селі Романівка Київської області, що з'єднує Бучу та Ірпінь зі столицею. Він був зруйнований на початку повномасштабного російського вторгнення, і фактично це зупинило наступ агресора на столицю.

    Найближчим часом буде створено спільну українсько-турецьку робочу групу з питань відновлення, в межах якої будуть опрацьовані механізми залучення турецьких інвестицій у конкретні проєкти.

    Вадим Ребрина

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.