• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Медики назвали шість захворювань, які можуть загостритися влітку

    Опубликовано: 2022-08-19 06:34:06

    В жарку пору року ризик загострення або виникнення деяких захворювань значно збільшується.

    Літо — це не тільки пора відпочинку, відпусток і дач. Це ще той час, коли про себе дають знати деякі захворювання. В цей час року вони цілком можуть загостритися, кажуть медики.

    ГРВІ

    Захворіти влітку ГРВІ — це зовсім не нонсенс. Медики відзначають, що застудитися влітку навіть простіше, ніж взимку, інформує Ukr.Media.

    Віруси мають дуже сприятливу атмосферу для свого розмноження — тепло і вологість. Стимулятором розвитку інфекції може стати холодна рідина, яку випили жарким днем. Віруси, що провокують інфекції влітку, відрізняються від класичних симптомів ГРВІ. Так, вони часто провокують ще й ознаки отруєння — біль у животі та нудоту.

    Аутоімунні захворювання

    Інтенсивний ультрафіолет і висока температура повітря можуть стати чинниками загострення симптомів розсіяного склерозу, вовчака та інших аутоімунних захворювань.

    Судоми в ногах

    Неврологи вважають, що спекотна погода — додаткове навантаження для «моторних» нервів, які виступають в ролі передавачів імпульсів від центральної нервової системи до мускулів. У підсумку, надмірна реакція цих нервів провокує судоми в ногах.

    Камені в нирках

    Згідно з науковими даними, пропорційно з підвищенням температури повітря збільшується і ризик виходу каменів з нирок. На думку фахівців, це пов’язано з тим, що влітку втрата вологи організмом відбувається більш інтенсивно. Нирки в такому режимі відчувають підвищене навантаження. Тому важливо в цей час року пити багато чистої води.

    Головні болі

    Спека і нестача кисню — один із найсерйозніших чинників загострення мігрені і головних болів різних типів. Медики рекомендують завжди мати під рукою питну воду і ліки. Люди, схильні до мігреней, повинні обов’язково носити головні убори або парасольки.

    Шкірні захворювання

    Розацеа і екзема часто дають про себе знати саме влітку. Шкірні запальні процеси влітку мають тенденцію протікати більш важко. Це пов’язано з тим, що спека пригнічує захисні реакції імунітету, тому шкірні реакції загострюються.

    Влітку на стан шкіри погано впливають шкідливі випари від різних поверхонь, які в жарку погоду стають більш інтенсивними.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.