• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Метеочутливість: як позбутися головного болю

    Опубликовано: 2022-08-17 07:24:20

    Полегшити його можна не лише за допомогою знеболюючих ліків.

    Моменти, коли болить голова, траплялися у кожного. У ряді випадків часті головні болі дійсно можуть свідчити про наявність захворювань різного ступеня тяжкості. Але в основному головний біль, який виникає епізодично, є наслідком перенапруження, стресу, надмірного навантаження, поганого сну тощо. А також поширеною причиною болю в області голови є метеочутливість. Це означає, що симптом виникає як відповідь на зміни погодних умов, особливо якщо це відбувається різко і організм не встигає адаптуватися, інформує Ukr.Media.

    Заведено вважати, що метеочутливість властива маленьким дітям до 5 років і літнім людям. Частково це дійсно так. Але реакція організму на зміну погоди може бути індивідуальною особливістю і проявлятися в будь-якому віці. Стан цей сам по собі (якщо немає супутніх захворювань) не патологічний, проте дуже неприємний. І, на щастя, полегшити його можна не лише за допомогою знеболюючих ліків. Хоча без них в ряді випадків теж не обійтися. Отже, як ми можемо позитивним чином вплинути на своє самопочуття при метеозалежності?

    Масаж волосистої частини голови

    При виникненні болю спробуйте почекати з прийомом знеболюючих препаратів і скористайтеся більш здоровим методом — масажем. Якщо у вас немає можливості піти на сеанс до професійного масажиста, можна спробувати зробити самостійний масаж всієї поверхні голови, а також шиї, потилиці і скроневих областей. Робити це треба акуратно, без сильних натискань. В результаті масажу поліпшується мікроциркуляція крові навіть в дрібних судинах, що дозволяє позбавитися від головного болю в найкоротші терміни.

    Здорове харчування

    Газована вода, смажене, жирне і солодке користі організму не приносить і у звичайні дні, а особливо тоді, коли болить голова. Постарайтеся підвести ваш раціон в цілому під стандарти здорового харчування. Більше вживайте овочів і фруктів, нежирного м’яса, риби і молочних продуктів. А готуйте їжу з мінімальною кількістю жирів на пару, запікайте або відварюйте. У ті ж дні, коли вас особливо турбують головні болі, варто включити в свій раціон збагачені калієм, що містять прості вуглеводи, продукти, серед яких стиглі банани, сухофрукти та картопля (бажано молода).

    Пиття

    Зменшити прояви метеочутливості може допомогти і достатнє споживання рідини. Рекомендується в такі дні пити більше чистої питної води, а також трав’яні відвари. Дуже добре допомагають лікувальні збори, що містять м’яту, звіробій, липовий і ромашковий цвіт.

    Фізична активність

    Звичайно, коли болить голова, хочеться тільки лежати або, в крайньому разі, сидіти. Проте, якщо стан в цілому задовільний, спробуйте протистояти цій спокусі і зробити прогулянку парком помірним кроком. Це допомагає тому, що при фізичному навантаженні підвищується активність кровотоку. Як відомо, з кров’ю до всіх органів та систем надходить життєво необхідний кисень (зокрема і до мозку). При його достатньому припливі головний біль, викликаний гіпоксією, зникає.

    Сон

    Нормалізація режиму відпочинку також може позитивним чином позначитися на самопочутті метеочутливих людей. Якщо головний біль не дає вам спокою, задеріть штори (опустіть жалюзі), розслабтеся і полежіть в темній кімнаті. Якщо вам захочеться спати, не чиніть опір.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.