• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Окупанти хочуть відмовити інспекцію МАГАТЕ їхати на ЗАЕС через Київ, - Reuters

    Опубликовано: 2022-08-16 11:45:52

    Росія заявила, що інспекторам МАГАТЕ буде небезпечно їхати на Запорізьку атомну електростанцію через Київ. Про це пише Reuters.

    "Через лінію фронту – це величезний ризик з урахуванням того, що українські збройні сили – це неоднорідні збройні формування. Ці люди готові будуть здійснити будь-яку провокацію", – повідомив заступник директора департаменту з питань нерозповсюдження та контролю над озброєннями МЗС РФ Ігор Вишневецький.

    Нагадаємо, раніше в ООН заявили, що готові підтримати місію Міжнародного агентства з атомної енергії на окуповану російськими військами Запорізьку атомну електростанцію, якщо на це погодяться і Україна, і Росія.

    10 серпня Україна офіційно   звернулася   до ООН та МАГАТЕ з проханням про невідкладну організацію ними спільної міжнародної місії на окуповану ЗАЕС за участю військових експертів, але під керівництвом МАГАТЕ, причому з в'їздом на окуповану РФ територію виключно з боку території, підконтрольної Україні.

    14 серпня 42 країни та ЄС як міжнародна структура опублікували спільну заяву, в якій зажадали від РФ вивести всі свої війська з території ЗАЕС, а 15 серпня Верховна Рада прийняла звернення до міжнародної спільноти із закликом визнати дії Росії на ЗАЕС актом ядерного тероризму.

    Степан Крьока

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.