• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Європі через аномальну спеку вигоріло 660 000 га лісу. Це історичний рекорд

    Опубликовано: 2022-08-15 17:00:54

    У Європі вигоріло 660 000 га лісу з початку 2022 року. Це рекордний показник із 2006 року, коли Європейська інформаційна система про лісові пожежі (EFFIS) фіксує ці дані, пише DW.

    Найбільше лісових площ знищено пожежами в Іспанії – 225 000 га, Румунії – 150 000 га та Португалії – 77 000 га. Наймасштабніші лісові пожежі за останні десятиліття сталися цього літа у Словенії.

    Лише за останні дні великі лісові пожежі фіксували у Франції, Німеччині та Греції. У департаменті Аверон на півдні Франції через пожежу, яка спалила 1260 га лісу, цього тижня було евакуйовано кілька тисяч людей. Поліція заборонила в'їзд у більшість лісів у регіоні Нижній Рейн поблизу кордону з Німеччиною, щоб обмежити ризик виникнення пожеж.

    На півночі Німеччини лише в неділю змогли загасити лісову пожежу, що кілька днів вирувала у національному парку Гарц на площі щонайменше 13 га.

    У неділю, 14 серпня частково взято під контроль пожежу, яка вирувала кілька днів на грецькому курортному острові Тасос. За даними органів цивільної оборони, у Греції лісові пожежі охопили понад 13 000 га.

    "2022 – рекордний рік. Засухи та екстремально високі температури охопили всю Європу. Це спричинило масштабні лісові пожежі в регіоні. Ситуація загрозлива – зараз лише середина сезону пожеж" – прокоментував координатор EFFIS Хесус Сан Мігель.

    Роман Брыль

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.