• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Незалежні експерти перевірять звіт Amnesty International про ЗСУ

    Опубликовано: 2022-08-15 13:30:01

    Міжнародна правозахисна організація Amnesty International залучить незалежних експертів, що б ті перевірили процес складання та зміст її доповіді, в якій Збройні сили України звинуватили у "порушенні законів війни".

    Процес "ініціювали на міжнародному рівні", повідомляє видання Deutsche Welle із посиланням на заяву самої організації.

    "Ми хочемо зрозуміти, що саме пішло не так і чому, щоб отримати урок і покращити нашу роботу в галузі прав людини", — зазначили в організації.

    Також в AI визнали, що звіт опублікували "без достатнього контексту". Щодо цього в організації пояснили, що мають на увазі: "У ньому не було приділено належної уваги російській агресії з порушенням міжнародного права та численним військовим злочинам, скояних російськими військовими та задокументованим Amnesty International".

    Нагадаємо, що 8 серпня Центр протидії дезінформації та інформаційної безпеки Ради національної безпеки і оборони України заявив, що Amnesty International для підготовки звіту про ВСУ, що викликав скандал в Україні, нібито використала свідчення людей, які на момент проходження інтерв'ю знаходилися у фільтраційних таборах і в'язницях на непідконтрольних територіях.

    Згодом Amnesty International вибачилася за заподіяння негативних емоцій людям, які ознайомилися з її заявою.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.