• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україну прибули перші чотири гаубиці Zuzana зі Словаччини

    Опубликовано: 2022-08-15 13:00:22

    Словаччина передала Україні чотири САУ Zuzana. 13 серпня зброя прибула до місця призначення, повідомив у своєму Twitter міністр оборони Словаччини.

    "Словаччина допомагає захистити життя невинних українців! Раді підтвердити, що перші чотири гаубиці Zuzana знаходяться в руках українських Збройних сил й готові до розгортання для захисту від російських агресорів", — написав чиновник.

    Цю ж інформацію підтвердив очільник Офісу Президента України Андрій Єрмак в Telegram.

    Що відомо про сучасні словацькі САУ
    Zuzana оснащена 155-мм гарматою, її далекобійність – до понад 40 кілометрів. Для прикладу: це майже на 5 кілометрів перевершує російську САУ — модернізовану 2С5М "Гіацинт".

    Перехід САУ з похідного положення в бойове займає менше 2 хвилин.  Zuzana обладнана сучасною автоматизованою системою управління вогнем. Установка здатна випускати снаряди по декількох різних траєкторіях, які в результаті вражають ціль одночасно.

    Крім того, Словаччина має намір передати Україні свої винищувачі. Чехія з вересня допоможе країні патрулювати її повітряний простір, щоб словацька сторона могла без ризиків для своєї безпеки передати Україні МІГ-29.

    Напередодні, 12 серпня, в Україну прибули з Великобританії нові системи M270 MLRS. За словами деяких військових експертів, MLRS можна назвати аналогом системи HIMARS, яка вже зарекомендувала себе на фронті.

    Віта Молодан

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.