• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Більшість пацієнтів допускають фатальні помилки при прийомі аспірину

    Опубликовано: 2022-08-13 20:28:10

    Ацетилсаліцилову кислоту, або аспірин, рекомендують застосовувати на постійній основі багато медиків світу пацієнтам при високому ризику захворювань серцево-судинної системи. Це люди, які перенесли інфаркт або інсульт, пацієнти з цукровим діабетом, гіпертонією, високим рівнем холестерину, інформує Ukr.Media.

    Препарат сприяє розрідженню крові, перешкоджає утворенню тромбів, знижує ризик інфарктів і інсультів, що виправдано для людей з групи ризику. Однак багато хто впевнений у користі прийому аспірину в профілактичних цілях без показань, не враховуючи широкий спектр побічних ефектів. Адже аспірин може спровокувати кровотечу при виразці шлунка або кишечнику, аж до смертельно небезпечного стану, або викликати утворення виразок цих органів, особливо віком після 70 років.

    Торік велике дослідження американських учених виявило, що ліки в профілактичних цілях мають нульовий ефект, бо його позитивний вплив на серцево-судинну систему повністю перекривається побічними діями. На підставі цих даних, Американська кардіологічна асоціація та Американський коледж кардіологів прийняли рішення змінити правила прийому препарату, зокрема не призначати його при віку пацієнта старше 70 років і пацієнтам з високим ризиком кровотеч.

    Згідно з результатами опитування, кожен четвертий американець приймав аспірин для профілактики захворювань серця, а 5% робили це самостійно без призначень лікаря. Навіть виразкова хвороба в анамнезі не стала перешкодою для прийому цього препарату.

    Дана стаття носить виключно інформаційний характер. Перед використанням даних, наданих вище, проконсультуйтеся з сертифікованим фахівцем. Редакція не гарантує будь-які результати і не несе ніякої відповідальності за шкоду або інші наслідки, які можуть виникнути внаслідок використання відомостей, наданих вище.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.