• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені з’ясували, як уповільнити розвиток діабету

    Опубликовано: 2022-08-13 14:08:27

    Канадські вчені встановили, що вітамін D може уповільнити розвиток діабету другого типу, а також ефективний він й для профілактики захворювання.

    Вітамін D може значно уповільнити розвиток діабету другого типу, а також може допомогти людям з діагностованим напереддіабетом. До такого висновку прийшли вчені з університету Лаваля (Канада), повідомляє Medicalxpress.

    Під час експерименту добровольці протягом пів року вживали дозу вітаміну D, яка в п’ять-десять разів перевищувала норму. Наприкінці експерименту дослідники помітили поліпшення в людей зі схильністю до виникнення діабету, а також у тих, кому нещодавно був поставлений цей діагноз.

    При цьому серед тих, у кого діабет був виявлений віддавна, ніяких змін помічено не було.

    За словами вчених, це може бути пов’язане з тим, що поліпшення метаболічної функції важче виявити в осіб з тривалим захворюванням, або з тим, що для отримання позитивного ефекту потрібен більш тривалий час лікування.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.