• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Тектонічний та філософський зсув». У Резнікова описали, до чого йде Європа через війну Росії проти України

    Опубликовано: 2022-08-12 13:15:23

    Європа "дуже повільно, але приходить до усвідомлення Росії як екзистенційної загрози", і що час точкових угод про допомогу Україні минає: на зміну має прийти мережева інтеграція у сфері безпеки. Як написав у Facebook Олексій Копитько, радник міністра оборони Олексія Резнікова, "поглиблення" формату Рамштайн, заточеного під коротко- та середньострокову допомогу, до рівня Копенгагена – це "в перспективі тектонічний та філософський зсув".

    11 серпня 2022 року у столиці Данії 26 країн (переважно з північної та східної Європи) провели зустріч про довгострокову підтримку України поза рамками Рамштайна. На ній зібрали $1,5 млрд допомоги силам оборони.

    За словами радника глави МО, Рамштайн/Копенгаген показали "вразливість" механізмів ООН, НАТО та ЄС, оскільки в Альянсі, наприклад, "якась невелика країна може заблокувати спільне рішення".

    У цьому плані згадані вище саміти – це відсутність формальних зобов'язань: там діють "джентльменські домовленості на основі лідерства та розуміння спільних цілей", зазначив Копитько.

    Копитько вважає, що довгострокове співробітництво союзників у подібних форматах – "спільний інтерес із великим потенціалом".

    За його словами, паралельно із добуванням зброї та вирішенням нагальних прикладних завдань "напрацьовується критична маса зв'язків, проєктів, які органічно "втягують" Україну в європейський простір безпеки. Або навпаки – "приєднують" Європу до нас".

    Завдання України – закріпити та розвивати ці зв'язки, "щоб вони автоматично підхоплювалися навіть за зміни команд", резюмував радник Резнікова.

    Евгений Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.