• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Війська РФ знову обстріляли ЗАЕС: «прилетіло» поруч зі сховищем джерел випромінювання - Енергоатом

    Опубликовано: 2022-08-12 10:15:58

    Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" заявляє, що 11 серпня російські війська знову обстріляли Запорізьку атомну електростанцію й території поблизу неї. Про це йдеться у Telegram-каналі НАЕК.

    "Зафіксовано п’ять "прильотів" у районі комендатури станції – безпосередньо поруч із дільницею зварки та сховищем джерел випромінювання. На невеличкій ділянці зайнялася трава, але, на щастя, ніхто не постраждав. Однак ворог на цьому не зупинився. Ще п’ять "прильотів" сталися в районі пожежної частини, яка розташована неподалік від ЗАЕС", - сказано в ньому.

    В "Енергоатомі" зазначають, що внаслідок обстрілів на станції не вдалося вчасно провести перезмінку, оскільки задля безпеки атомників автобуси з персоналом наступної зміни розвернули назад в Енергодар.

    "Допоки ситуація остаточно не нормалізується, роботу продовжуватимуть працівники попередньої зміни. Ситуація на станції наразі є контрольованою. Інформація, яку миттєво почали розганяти у ворожих пабліках, що нібито персонал у паніці полишає станцію, є фейковою та маніпулятивною. Це теж зброя, з якої росіяни намагаються нищити ЗАЕС", - заявили в держкомпанії.

    Нагадаємо, що раніше в серпні українська сторона вже неодноразово заявляла про обстріли з російського боку по окупованій росіянами ЗАЕС. Зокрема, 7 серпня "Енергоатом" повідомив про пошкодження через це трьох датчиків сховища відпрацьованого ядерного палива на території станції.

    Україна наразі офіційно звернулася до ООН та Міжнародного агентства з атомної енергії з проханням про невідкладну організацію ними спільної міжнародної місії на ЗАЕС, яка б включала й військових експертів, але мала б дістатися станції лише через підконтрольну Україні територію.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.