• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Яка температура ідеально підходить для здорового сну

    Опубликовано: 2022-08-11 07:24:49

    Як пов’язані сон і температура повітря в кімнаті.

    Коли ми ввечері лягаємо в ліжко, нам може бути жарко, або навпаки холодно, а іноді вкриватись ковдрою здається неможливо, але, тільки висунувши назовні ногу, ми одразу замерзаємо. Від температури повітря в кімнаті залежить якість сну. Найскладніше заснути влітку, коли стовпчик термометра не знижується навіть у нічний час, інформує Ukr.Media.

    Яка ідеальна температура для сну?

    Чому сон і температура повітря тісно взаємопов’язані?

    Наступного разу, коли у вас не вийде добре виспатися, подумайте про причини. Цілком можливо, що справа саме в температурі, яка трималася у вашій кімнаті всю ніч. Не останню роль у неможливості швидко і легко заснути відіграють коливання температури вашого власного тіла. Вона змінюється протягом всього дня і досягає піку ближче до вечора, а потім тіло починає повільно остигати, готуючи організм до сну. Таким чином, коли температура тіла знижується, температура в приміщенні повинна синхронізуватися з нею. Тільки це гарантує вам гарний нічний сон.

    Яка ідеальна температура для сну?

    На думку експертів, ви повинні підтримувати температуру в приміщенні в межах 15-19 градусів за Цельсієм. І хоча деякі навіть при думці про це можуть почати тремтіти від холоду і кутатися в ковдру, пам’ятайте, що наше тіло продовжує виділяти тепло. В більш прохолодному середовищі його тепло буде рівномірно розподілятися. Так будуть створені ідеальні умови для сну.

    Однак це ідеальна температура для дорослих. Якщо у вас в будинку дитина або діти молодше 10 років, то найбільш підходяща температура — 18-21 градус.

    Що ще допоможе добре виспатися?

    Коли на дворі літо і тримається спекотна погода, можна взяти стакан води з льодом і поставити поруч з ліжком на всю ніч, або ж покладіть на приліжкову тумбочку пакет з льодом. Не забувайте, що спати потрібно в одязі, зробленому з дихаючих тканин. Деякі експерти навіть радять спати голим. Все це допоможе регулювати температуру тіла і міцно спати всю ніч.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.