• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В який час доби краще всього чистити зуби: думка експертів

    Опубликовано: 2022-08-07 08:08:54

    Пам’ятайте, що не варто нехтувати здоров’ям ротової порожнини.

    Як правильно чистити зуби та в який час — питання, можна сказати, насущне, адже від цього залежить здоров’я порожнини рота. Медики розповіли, коли корисніше всього чистити зуби, інформує Ukr.Media.

    На думку лікарів, найкориснішим вважається вечірнє чищення зубів. Фахівці пояснюють, що вночі слина, що містить антимікробні компоненти, виділяється лише в невеликих кількостях — у результаті бактерії, що мешкають в роті та сприяють розвитку карієсу, отримують хорошу можливість для своєї активізації.

    Тому необхідно чистити зуби у вечірній час — це допоможе видалити наліт і стане захистом від карієсу.

    Але і вранці також слід чистити зуби, причому, фахівці повідомили, коли краще це робити — до їжі або після. На думку лікарів, чистку краще все ж проводити після сну натщесерце до прийняття їжі. Говорячи про це, вони стверджують, що вранці необхідно швидше знищити бактерії, які встигли утворитися за ніч, а не з’їсти їх на сніданок.

    Що стосується необхідності чистити зуби днем, то фахівці впевнені — чистити зуби днем необов’язково, це навіть може нанести шкоду. Така чистка може лише посприяти втиранню в зубну емаль кислот, отримуваних з їжею.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.