• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Дієтологи назвали саму корисну кашу для здоров’я

    Опубликовано: 2022-08-06 08:08:21

    Ячмінь подрібнений — ячна крупа — легко перетворюється в кашу. Але ми її досить рідко їмо і ще рідше даємо дітям. А даремно.

    Ячна каша дуже корисна .

    Каші в раціоні дитини з’являються дуже рано. Вона і овочеве пюре — перший прикорм дитини. Зрозуміло, ячна каша не буде першою в раціоні малюка. Її варто пропонувати малюкові, якому виповнилося два роки. І якщо ви все зробите правильно, то ця корисна крупа стане важливим джерелом вітамінів і мінералів для вас і дітей.
    18 корисних властивостей ячної каші

    Ячна каша досить смачна, швидко готується, підходить і дорослим, і дітям (після півтора-двох років), а при цьому має багато корисних властивостей.

    Речовини, що містяться в ячке практично повністю засвоюються організмом, допомагаючи при цьому засвоюватися і корисним речовинам з інших продуктів.

    Як і всі інші каші, ячна каша допомагає роботі кишечника, виводить шкідливі речовини з організму завдяки великому вмісту клітковини.

    Ячка обволікає стінки шлунка, чим прискорює одужання після виразки та гастриту.

    Харчові волокна також надовго дарують відчуття ситості, що добре для бажаючих схуднути.

    Каша не призводить до різких стрибків рівня інсуліну в крові, а забезпечує повільне і тривале надходження енергії в організм. Що є профілактикою діабету і зайвої ваги, а також хвороб підшлункової залози.

    Допомагає нормалізувати рівень холестерину і стимулює руйнування холестеринових бляшок, а значить, і очищення судин, що, у свою чергу, є профілактикою серцево-судинних захворювань.

    Нормалізує вироблення гормонів, регулює роботу щитовидної залози.

    Є профілактикою онкологічних хвороб, гальмує їх розвиток.

    Зменшує прояв різних алергічних реакцій.

    Корисна після важких хвороб на стадії реабілітації.

    Дуже хороша для м’якого очищення нирок і печінки завдяки своїм сечогінним властивостям.

    Сечогінні та протизапальні якості ячки також важливі при лікуванні артриту.

    Амінокислоти, що містяться в каші, стимулюють вироблення колагену, а значить, каша корисна для всіх, хто хоче виглядати молодо і красиво довгий час.

    На основі ячної каші розроблені спеціальні дієти для схуднення, які дозволяють м’яко і досить швидко худнути, сидячи на цій каші кілька днів у місяці (окрім неї допускаються тільки фрукти, нежирний кефір).

    Завдяки своєму унікальному складу, ця каша дозволяє знижувати рівень стресу і збільшує рівень енергії.

    Найважливіше речовина, якою може похвалитися ячка — гордецін — воно має виражені антибактеріальні та протигрибкові властивості. І тому її показано приймати при різних захворюваннях, викликаних цими микроогранизмами. При ангіні ця каша допомагає найкраще, адже має ще й обволікаючі властивості, що допомагає пом’якшувати біль.

    Відвар з цієї крупи корисний при сечокам’яної хвороб, кашлі, запалених слизових носоглотки.

    Каша, зрозуміло, не може бути основним засобом лікування названих захворювань, але вона дуже хороша як допоміжний засіб і підійде всім в якості профілактики. Крім того, навесні всі види каш — це ще чи не основне джерело вітамінів, тому вони повинні бути у вашому раціоні обов’язково.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.