• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Між оптимізмом і тривалістю життя знайшли цікавий зв’язок

    Опубликовано: 2022-08-05 20:48:12

    У людей з оптимістичним настроєм набагато більше шансів прожити довге і щасливе життя, ніж у тих, хто дотримується песимістичних поглядів на життя. До такого висновку прийшла група американських вчених на підставі проведеного ними дослідження, передає ТАСС з посиланням на ВВС.

    В експерименті взяли участь близько 70 тис. жінок і понад 1,5 тис. чоловіків. Фахівці зі Школи медицини університету в штаті Массачусетс спостерігали за змінами стану здоров’я добровольців в залежності від їх ставлення до життя.

    Крім того, учасники розповідали про рівень своєї рухової активності, смакові уподобання, а також наявність шкідливих звичок, включаючи пристрасть до куріння і вживання алкоголю. Результати показали, що в середньому тривалість життя людей з оптимістичним світоглядом була на 11-15% вище, ніж у песимістів.

    При цьому, як відзначають вчені, позитивно налаштовані чоловіки і жінки мали більше шансів дожити до 85 років. В якості можливої причини такого явища фахівці назвали той факт, що оптимістам простіше контролювати свої емоції. Отже, вони краще захищені від негативних наслідків стресу.

    «Стрес впливає на імунну систему людини, і тому є вірогідність, що люди з позитивним настроєм здатні краще впоратися з різними інфекціями», — підкреслив професор Брістольського університету Брюс Худ, коментуючи результати дослідження.

    «Наші результати свідчать про те, що підвищення рівня оптимізму може призвести до збільшення тривалості життя і хорошому самопочуттю в похилому віці», — зазначила професор Школи медицини університету Люїнь Чи. Тому вчені рекомендують песимістам навчитися знаходити позитивні сторони у звичайних речах і уявляти майбутнє, в якому все складається добре.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.