Не всі крупи однаково корисні для нашого організму, властивості деяких з них — переоцінені, як передає Интернет-издание для девушек и женщин от 14 до 35 лет Pannochka.net
Хоча лікарі навперебій кажуть про користь злакових і каш взагалі, дієтологи в один голос стверджують, що насправді каші не так корисні, як здається. Особливо виділяють відразу три крупи, користь яких сильно перебільшена, інформує Ukr.Media.
Манна крупа
На першому місці виявилася манна каша — за словами фахівців, ця крупа багата крохмалем і бідна білком. Крім того, в ній міститься багато глютену, який провокує алергію у дітей і заважає повноцінному засвоєнню заліза і вітаміну D.
Рис
На другому місці крупа, яка користується великою популярністю в країнах Азії, причому як Східної, так і Західної. Це рис. Дієтологи відзначають, що білий шліфований рис дуже шкідливий для організму, так як в ньому залишається дуже багато крохмалю. А ось всі корисні речовини зникають.
Вівсянка
Крім того, в список потрапила дуже популярна ранкова крупа — вівсянка. Здавалося б, їж вівсянку на сніданок — і будеш здоровий. Але все не так просто, як видається. За словами дієтологів, сніданок зобов’язаний насичувати організм до обіду, а вівсянка не може робити цього через низький об’єм білка.
e-news.com.ua