• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Ситуація критична». 60% внутрішніх переселенців залишились без роботи – дослідження

    Опубликовано: 2022-08-04 14:45:15

    60% внутрішніх переселенців, які мали роботу до переїзду, її втратили. Про це свідчить опитування Міжнародної організації з міграції, яке проводилось у другій половині липня.

    "Ситуація з працевлаштуванням внутрішньо переміщених осіб залишається доволі критичною і є однією з причин, що підштовхують людей до повернення", – йдеться в заяві МОМ.

    На загальноукраїнському рівні цей показник значно нижчий. За даними опитування групи Рейтинг, кількість людей, які втратили роботу через війну, становила 39% в липні.

    Абсолютна більшість ВПО кажуть, що їхні доходи впали. Більше, ніж до війни, зараз заробляють тільки 3%.

    Станом на 23 липня 9% внутрішньо переміщених осіб не мали жодного доходу з початку війни, а 35% повідомили, що місячний дохід їхньої родини не перевищує 5000 грн, що на 1500 грн менше за мінімальну зарплату в Україні.

    Втім, частка тих, хто зазначив, що їхня сім'я не має доходу, поступово зменшується. Це свідчить про те, що деякі ВПО могли знайти роботу за місцем переміщення або почати працювати віддалено.

    Загалом в Україні зараз нараховується понад 6,6 млн внутрішньо переміщених осіб. Ця кількість становить 15% від загального населення України і дещо зросла проти кінця червня. Люди продовжують виїжджати зі сходу, півдня та півночі країни.

    Андрей Водяный

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.