• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У світі зростає кількість загроз, тому що глобальна безпека не працює – Зеленський

    Опубликовано: 2022-08-04 13:30:42

    Президент Володимир Зеленський заявив, що зростання кількості конфліктних ситуацій та загроз у світі свідчить про те, що глобальна безпекова архітектура не працює. Про це він сказав у своєму новому відеозверненні.

    "У ці дні в нашому інформаційному просторі та в соцмережах багато повідомлень про конфліктні ситуації та загрози, які є в інших географіях. Спочатку – Балкани, потім – Тайвань, тепер може бути Кавказ… Усі ці ситуації здаються різними, хоча їх поєднує один фактор, а саме: глобальна архітектура безпеки не спрацювала. Якби спрацювала, не було б усієї цієї конфліктності", – сказав президент.

    Він зазначив, що Україна звертає увагу на це вже роками – відколи Росія повністю проігнорувала міжнародне право.

    Зеленський підкреслив, що після окупації Криму, Донбасу та ураження малайзійського Боїнга Росія не понесла відповідальності, зберегла політичні та бізнес-зв'язки зі світом. "Багато хто у глобальних відносинах вірить у те, що йому це теж вдасться", – сказав Зеленський.

    Він зазначив, що має бути ефективна архітектура глобальної безпеки, яка гарантуватиме, що жодна країна не вдасться до терору проти іншої країни.

    Саме над цим, за словами Зеленського, зараз працює Україна та її партнери.

    Вадим Ребрина

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.