• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені розповіли, чим небезпечні антисептики для рук

    Опубликовано: 2022-08-04 14:28:53

    Антисептики, як показує практика, не так вже й корисні, оскільки деякі мікроби навчилися їх з легкістю обходити.

    Виявляється, антисептики, які начебто повинні допомогти від всіх бактерій, просто не можуть цього зробити. Все тому, що деякі бактерії стали стійкими до засобів для миття рук з вмістом спирту. Експерти запевняють, що це сталося через поширеность дозаторів антибактеріальних гелів у лікарнях, які раніше допомагали успішно боротися з важковиліковними інфекціями, інформує Ukr.Media.

    Вчені провели дослідження на мишах і встановили, що бактерії VRE виживали при обробці етанолом. Більше того, вони здатні швидше колонізувати кишечник мишей.

    Крім того, з’ясували, що використання спиртових дезінфікуючих засобів призвело до почастішання захворювань, викликаних ванкоміцин-резистентними ентерококами, які здатні викликати зараження крові.

    Дозатори поширювалися по причині того, що дезінфекція рук допомагала загальмувати поширення метицилін-резистентного золотистого стафілокока (MRSA). Ця бактерія може вплинути на виникнення невиліковного захворювання, наприклад, сепсис або пневмонія. MRSA є стійкою до ліків.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.