• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені з’ясували причину смерті від електронних сигарет і вейпа

    Опубликовано: 2022-08-02 19:16:16

    Головною небезпекою електронних сигарет вчені назвали масляну форму вітаміну Е, вдихання якої може бути небезпечним.

    У США вчені знайшли причину захворювань, що провокуються курінням електронних сигарет і вейпів, — це масляна форма вітаміну Е. Результати досліджень опубліковані на сайті Департаменту охорони здоров’я американського штату Нью-Йорк у вівторок, 10 вересня.

    На початку серпня в США зафіксували 94 випадки хвороби легенів, які, за словами медиків, викликані курінням електронних сигарет.

    Небезпечну речовину виявили в канабісі та рідинах для вейпів, які вживали хворі, а також в організмі самих пацієнтів. Це перша речовина, яку було знайдено в організмі у всіх хворих, а також у вживаних ними рідинах.

    Зараз вчені проводять додаткові дослідження, щоб переконатися в достовірності результатів. Вітамін Е, за словами дослідників, не завдає шкоди організму в разі його вживання у вигляді вітамінної добавки, але його вдихання може бути небезпечним. Маслоподібні властивості вітаміну можуть викликати кашель, біль у грудях і задишку.

    Нагадаємо, що раніше троє людей померли від куріння вейпа в США.

    Також повідомлялося, що в США вперше заборонили електронні сигарети.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.