• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Жорстокість армії Росії в Україні багато в чому нагадує дії ІДІЛ — глава МЗС Латвії

    Опубликовано: 2022-08-01 14:30:28

    Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс заявив, що жорстокість російських окупантів на війні проти України нагадує дії бойовиків терористичної організації ІДІЛ. Про це він повідомив в інтерв'ю Politico.

    За його словами, Європейський Союз має оголосити Росію державою-спонсором тероризму, зокрема після вбивства українських військовополонених в Оленівці. Він зазначив, що "потрібно називати речі своїми іменами", оскільки дії окупантів в Україні "нагадують ІДІЛ", яке Європа завжди називала терористичною організацією.

    "Єдиний спосіб рухатися вперед – це посилити поточну стратегію, яка полягає у підтримці України, наданні додаткової військової допомоги. Суспільство має це відчути, більшість росіян підтримують політику Кремля. Якщо ми засуджуємо такі країни, як Іран, то Росія нічим не відрізняється", – заявив дипломат.

    Рінкевичс також сказав про необхідність конфіскації активів російського уряду та обмеження видачі віз до ЄС для росіян, за винятком "гуманітарних міркувань".

    Дмитрий Гриниченко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.