• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Одещині на міні підірвався катер

    Опубликовано: 2022-08-01 10:30:57

    На Одещині у гирлі Дунаю на невідомому вибуховому пристрої підірвався катер. Про це на Facebook повідомило Оперативне командування "Південь".

    "У дунайському гирлі Бистре внаслідок зіткнення з невідомим вибуховим пристроєм отримав пробоїну лоцманський катер", - сказано в повідомленні.

    Згідно з ним, екіпаж евакуйований малим катером Морської охорони. Постраждалих немає, обставини події уточнюються. Прохід гирлом тимчасово обмежений.

    Нагадаємо, 28 липня мале гідрографічне судно "Шляховик", що належить "Держгідрографії", постраждало під час зіткнення з міною в дунайському гирлі Швидке.

    Україна лише 9 липня оголосила про можливість користування гирлом Швидке, що з'єднує судноплавним каналом Кілійське гирло Дунаю, яким проходить кордон з Румунією, з Чорним морем.

    Сталося це завдяки тому, що розташований за 35 кілометрів від входу до Швидкого острів Зміїний 30 червня залишили російські окупанти після систематичних обстрілів з боку української армії.

    До цього через блокаду судноплавства в українській частині Чорного моря судноплавним компаніям доводилося використовувати для цього лише Сулинське гирло, що повністю проходить територіями Румунії, що призвело до накопичення великої кількості суден перед входом у канал та його значне навантаження.

    Степан Крьока

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.