• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Німеччина передасть ЗСУ системи на випадок застосування Росією зброї масового ураження

    Опубликовано: 2022-07-29 17:00:13

    Бундесвер передасть Збройним Силам України транспорт та обладнання для дезактивації радіоактивних, небезпечних біологічних та хімічних бойових отруйних речовин. Українські військові вже пройшли навчання з використання таких систем, повідомила німецька міністерка оборони Крістіне Ламбрехт, пише пресслужба Міноборони ФРН.

    "Я вирішила також передати німецький пакет засобів РХБЗ. Це дасть українським Збройним Силам негайну можливість знешкоджувати бойові отруйні речовини", – сказала вона.

    У цей комплект військової допомоги входять шість автомобілів, кожен з повним набором дезактиваційного обладнання HEP 70, а також "значний" початковий запас засобів для цього.

    Сумарна вартість пакета складає понад 860 000 євро.

    Ламбрехт уточнила, що передача ЗСУ цих систем "в найближчому майбутньому не обмежує оперативну готовність та виконання завдань бундесверу".

    Евгений Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.