• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Глава Нацполіції проти легалізації вогнепальної зброї до її повного обліку у громадян

    Опубликовано: 2022-07-29 14:30:08

    На думку голови Нацполіції Ігоря Клименка, починати говорити про легалізацію вогнепальної зброї варто не раніше, ніж буде проведено її облік на руках у громадян. Таку думку він висловив в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

    Чиновник заявив, що його позиція нібито збігається із позицією Нацполіції.

    "Спочатку ми повинні всю зброю, яку було легально видано нашим громадянам, після війни поставити на облік (ми її ставимо на облік і під час війни). Невраховану зброю ми розшукуємо. І тільки після цього – це моя думка – ми можемо приступати до широкої дискусії про легалізацію короткоствольної зброї", – сказав Клименко.

    За його даними, зараз на території України близько 700 блокпостів, де зокрема продовжують вилучати нелегальну зброю у громадян. Щобільше, половина всієї вилученої зброї – з блокпостів.

    Інтерв'юер запитав главу Нацполіції, як йому результати опитування громадян про володіння зброєю з Дії (майже 59% українців – за вільне володіння зброєю для самозахисту, близько 20% – для спецпотреб, решта – проти права на володіння зброєю).

    Клименко відповів: "Тих, хто брав участь в опитуванні, запитую: ви готові, коли громадянин України йтиме зі зброєю, наприклад, Хрещатиком? Ви почуватиметеся в безпеці?" За його словами, він "отримав неоднозначні відповіді".

    Евгений Пилипенко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.