• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Кулеба закликав не погоджуватися на перемир'я з РФ: Путін все ще хоче зруйнувати Україну

    Опубликовано: 2022-07-29 14:00:25

    Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що російський диктатор Володимир Путін, як і раніше, прагне зруйнувати Україну і закликав не погоджуватися на припинення вогню з Росією. Про це він написав у колонці для The New York Times.

    За його словами, які б заяви не звучали з Кремля на тему припинення вогню, Росія все ж таки зосереджена на війні й прагне зруйнувати Україну, а також розколоти Захід.

    "Для Володимира Путіна припинення вогню зараз просто дозволило б його виснаженим силам вторгнення зробити перепочинок, перш ніж повернутися для подальшої агресії", – вважає міністр.

    Кулеба заявив, що заклики до припинення вогню, які починають звучати в Європі та США абсолютно недоречні, оскільки завдання України полягає у перемозі над Росією та обмеженні її здатності нападати на будь-кого в майбутньому.

    "При постійній та своєчасній допомозі Україна готова і здатна зробити це. Ніхто не хотів цієї війни, крім Росії, і жодна країна у світі не прагне миру більше, ніж Україна. Але міцний, міцний світ — а не бомба сповільненої дії замороженого конфлікту — можливий лише після того, як Росія зазнає великої поразки на полі бою. Тому Україна має перемогти. Тільки тоді Путін прагнутиме миру, а не війни", — заявив глава МЗС.

    Дипломат наголосив, що з Росією необхідно говорити з позиції сили й закликав західних союзників посилити підтримку України та відкинути "фальшиві" мирні пропозиції Росії.

    "Будь-яка війна стомлива, але треба терпіти. Ціна програшу — розтрощена Україна, розколотий Захід і Росія, що відроджується, — занадто висока, щоб допустити щось ще", — резюмував він.

    Дмитрий Гриниченко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.