• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Соціальні мережі здатні викликати стрес та знижувати інтелект

    Опубликовано: 2022-07-29 06:34:13

    Намагайтеся проводити якнайменше часу у віртуальному світі.

    Число користувачів соціальних мереж не перестає зменшуватися. Якщо в попередні роки їх активно використовувала виключно молодь, то зараз сторінки з’являються у дітей і літніх людей. Але незалежно від віку соцмережі можуть серйозно нашкодити нашому здоров’ю, інформує Ukr.Media.

    Чим же небезпечні соціальні мережі?

    Залежність

    Користувачі Інтернету часто відчувають залежність від соціальних мереж. Це може відбуватися з кількох причин. По-перше, подібне провокує стимуляцію центру задоволення, що знаходиться в головному мозку. Тому кожен раз, коли ми з’являємося на своїй сторінці бачимо нові публікації, повідомлення або лайки, ми отримуємо задоволення, яке хочеться відчувати знову і знову.

    По-друге, Інтернет дозволяє нам за рекордно короткий проміжок часу отримати необхідну інформацію і виконувати безліч різноманітних дій, що не може не привертати наш мозок, робота якого значно полегшується. Людина стає залежною від нової інформації, від бажання ділиться нею і отримувати схвалення у формі коментарів та лайків інших користувачів.

    Стрес

    Постійна зміна тем, картинок і емоцій може стати причиною втоми на психоемоційному рівні. В підсумку, людина опиниться в стані стресу.

    Зниження інтелекту

    Коли людина без певної мети проводить багато часу в Інтернеті, і, в ому числі, в соціальних мережах, це негативно позначається на її інтелекті. Наш мозок за короткий відрізок часу отримує занадто великий обсяг різноманітної інформації, не обробляючи її. Щоб не допустити зниження інтелекту, необхідно навчитися правильно фільтрувати її. Приміром, залишайтеся підписаним тільки на ті спільноти, тематика яких вам дійсно цікава. Це допоможе мозку зберігати концентрацію та обробляти нові дані.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.