• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чому дітям корисно вживати саме яєчний жовток, а не білок

    Опубликовано: 2022-07-27 14:08:49

    Яєчний жовток вважається більш поживним, ніж білок.

    Яйця — корисні продукти, вживання яких необхідне для правильного розвитку і зростання дитини. Мікроелементи і вітаміни, що містяться у них, зміцнюють кістки, допомагають роботі щитоподібної залози. Але, з іншого боку, вони викликають сильну алергію, інформує Ukr.Media.

    Тому у мам часто виникає питання: з якого віку можна давати малюкам яйця? І чому дітям дають саме жовток, а не білок?

    Коли і як давати дитині яйця?

    У раціон дитини можна вводити яйця з 8-9 місяців. При цьому вони повинні бути зварені в круту. Спочатку дитині дається жовток. Зазвичай дітки із обережністю сприймають нові смаки, тому в чистому вигляді не рекомендується давати жовту частину яйця. Необхідно її потовкти у чайній ложці (об’єм — 1/4 ложечки) і додати трохи молока. Якщо у дитини не виникла алергія, то кількість жовтка можна збільшити, довівши її до кінця місяця до цілої штуки. Курячий продукт має бути у меню малюка не більше 2 разів на тиждень.

    У жовтку містяться усі вітаміни (у першу чергу, В6, В12, D) і майже половина білка яйця. У білку практично нічого немає, окрім білків і деяких мікроелементів. До того ж, білок — сильний алерген.

    Які яйця краще давати дитині?

    Розібравшись, яку частину яйця дитина отримає спочатку, мама стає перед вибором, які яйця краще дати дитині: перепелині або курячі?

    Вважається, що перепелині яйця більш корисні і відносяться до гіпоалергенних продуктів, що містять меншу кількість небезпечних бактерій — сальмонел. Тому педіатри радять саме їх для першого прикорму.

    Також існує думка, що перепелині яйця позитивно впливають на пам’ять, зір дитини. У Японії, наприклад, школярам щодня дають по 2-3 яйця, щоб вони краще засвоювали інформацію.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.