• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Столтенберг: НАТО надасть Україні сотні одиниць переносних комплексів проти безпілотників

    Опубликовано: 2022-07-27 09:15:56

    Північноатлантичний альянс надасть Україні сотні переносних комплексів для протидії безпілотникам. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю Kurir, передає УНН.

    Цитата

    "НАТО надасть комплексний пакет допомоги, що включатиме засоби захищеного зв'язку, паливо, медикаменти та захисні жилети, обладнання для захисту від мін, хімічних та біологічних загроз, а також сотні переносних протибезпілотних комплексів", - зазначив Столтенберг.

    Деталі

    При цьому, він не уточнив, про які саме комплекси йдеться.

    Столтенберг наголосив, що у довгостроковій перспективі НАТО допоможе Україні перейти від техніки радянських часів до сучасної, яку використовує Альянс. Крім цього, є прагнення покращити оперативну сумісність та ще більше зміцнити інститути оборони та безпеки України.

    Він також сказав, що лідери НАТО домовилися на саміті в Мадриді про суттєве посилення оборони та системи стримування у зв’язку зі створенням росією загрози світовій безпеці.

    Йдеться про посилення першої лінії оборони Альянсу, покращення бойових груп у східній частині НАТО.

    Чисельність сил швидкого реагування буде збільшено до понад 300 тисяч осіб.

    Юліана Росковінська

    Джерело: УНН

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.