Сирі овочі знищують корисні бактерії в кишечнику, а термічно оброблені діють на його мікрофлору позитивно.
Вчені з США розповіли, як сирі овочі відображаються на роботі кишечника.
Дослідники встановили, що вживання овочів, що не піддавалися термічній обробці, тягне за собою ряд негативних наслідків для травлення. Такі продукти знищують корисні бактерії, які допомагають травленню і зміцненню імунітету.
Дослідження проводилися на людях і гризунах. Були розроблені спеціальні дієти для чотирьох груп мишей. Гризуни першої і другої групи їли сирі м’ясо і солодку картоплю, а представники третьої і четвертої груп вживали ті ж продукти в відварному, підсмаженому або тушкованому вигляді.
За підсумками експерименту вчені звернули увагу на те, що у гризунів, які їли різні види м’яса, не було різниці в мікрофлорі. При цьому у гризунів, що харчувалися овочами, вона сильно відрізнялася.
Проаналізувавши відмінності, дослідники зробили висновок, що сирі овочі знищують корисні бактерії в кишечнику, а термічно оброблені, навпаки, діють на мікрофлору органу травлення позитивно.
Нагадаємо, раніше експерти назвали продукти, що прискорюють старіння. Крім того, вчені знайшли небезпечну речовину
e-news.com.ua