• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна готується до масштабного наступу на Херсонщині — The New York Times

    Опубликовано: 2022-07-26 13:45:21

    У війні Росії проти України журналісти цілодобово ведуть боротьбу на інформаційному фронті. Наша зброя — чесна інформація.

    Збройні Сили України готуються до масштабного наступу на російських окупантів у Херсонській області. Про це йдеться у матеріалі видання The New York Times.

    Журналісти нагадали про українські удари по російських складах боєприпасів, лініях постачання та командних пунктах у Херсонській області.

    "На відміну від Донбасу, де останніми тижнями масивні російські сили повільно захопили провінцію, українські військові, схоже, почали перелом ситуації в Херсонській області, хоч і невпевнено", — повідомляється в матеріалі.

    Тимчасовий виконувач обов'язків голови Херсонської обласної військової адміністрації Дмитро Бутрій заявив, що ЗСУ вже звільнили 44 населені пункти на Херсонщині, що становить близько 15% території регіону.

    "Вищі офіційні особи України не назвали чітких термінів для повернення Херсона, але президент Володимир Зеленський ясно дав зрозуміти, що це пріоритет. Запланований Україною контрнаступ на півдні викликав суперечки серед західних офіційних осіб і деяких аналітиків про те, чи була Україна готова до таких масштабних зусиль, чи це найкраще використання ресурсів, коли Росія просувається здебільшого на Донбасі", — зазначає видання.

    Українські офіційні особи та кілька представників західних розвідок заявляли, що важливо, щоб Україна спробувала розпочати контрнаступ, оскільки росіяни перебувають у відносно слабшому становищі, витративши озброєння й особовий склад у своєму наступі на Донбасі.

    Річард Мур, голова британської служби зовнішньої розвідки МІ-6, передбачив, що окупанти будуть змушені взяти паузу, надавши можливість українським силам наступити.

    Дмитрий Гриниченко

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.