• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені знайшли ще одну причину користі від проживання поруч з морем

    Опубликовано: 2022-07-24 13:28:07

    Чому нам усім бажано жити біля моря.

    Нове дослідження, показало, що проживання поруч з морем (менш 1 км) сприяє поліпшенню психічного здоров’я людей навіть у найбідніших районах, інформує Ukr.Media.

    А якщо врахувати, що саме психічні порушення вважаються однією з головних проблем сучасної людини, зв’язок виявляється ще більш значущим.

    Щоб зробити цей висновок, дослідники з Ексетерського університету (The University of Exeter) проаналізували результати опитування майже 26 000 чоловік. Таким чином, робота стала однією з наймасштабніших серед усіх, присвячених впливу перебування на морі на благополуччя людини.

    Найдивнішим для авторів дослідження виявилося те, що навіть домогосподарства з найнижчими доходами отримували користь від проживання поруч з морем. І вони думають, що прибережні міста і селища здатні навіть нівелювати різницю в рівнях тривожності і депресії в сім’ях з високим і низьким доходом.

    «Такі дослідження потрібні, щоб переконати уряди захищати, створювати і заохочувати використання прибережних просторів, — пишуть вчені. — Ми хочемо, щоб проєкт допоміг особам, що визначають політику, зрозуміти, як важливо, щоб максимізувати добробут «блакитних» просторів у містах і селищах, і забезпечити доступ до них всім жителям, не завдаючи шкоди тендітному прибережному середовищу».

    Але якщо будиночок біля моря навіть в осяжному майбутньому навряд чи стане частиною вашого життя, це не привід засмучуватися. Просто майте на увазі, що у вас є вагома причина їздити на море хоча б раз на рік.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.