• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені розповіли, які овочі небезпечні для організму

    Опубликовано: 2022-07-23 15:28:41

    Американські вчені провели дослідження і з’ясували, що вживання в їжу сирих овочів шкодить організму. Про роботу фахівців з Гарвардського і Каліфорнійського університетів йдеться в статті, опублікованій в виданні Nature Microbiology.

    За словами доцента кафедри біологічної еволюції Рейчел Кармоді, приготована їжа містить більше поживних речовин. Гіпотеза була підтверджена після експерименту на мишах. Кілька груп гризунів годували різними продуктами, зокрема, сирим і приготованим м’ясом, а також сирими і термічно обробленими овочами і фруктами.

    Було встановлено, що різниця між групами гризунів, яким давали сире і приготоване м’ясо, невелика. При цьому мікрофлора кишечника у тварин, що харчувалися сирими овочами, і у мишей, їли термічно оброблені плоди, значно відрізнялася. Так, у перших корисних бактерій в кишечнику було істотно менше, при цьому сироїди стрімко худнули і були не так енергійні.

    Після цього фахівці повторили експеримент на людях. В результаті вплив сирих овочів на організм було аналогічним.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.