• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Повільна ходьба призводить до раннього старіння мозку

    Опубликовано: 2022-07-23 08:08:34

    Американські вчені з Університету Дьюка в Північній Кароліні виявили зв’язок між повільної ходьбою і раннім старінням мозку.

    Повільна ходьба вказує на більш раннє старіння мозку. До такого висновку прийшли американські фахівці з Університету Дьюка в Північній Кароліні, повідомляє JAMA.

    У дослідженні брали участь кілька сотень жителів Нової Зеландії, яким на момент проведення тесту виповнилося 45 років і за здоров’ям яких спостерігали з трирічного віку.

    З’ясувалося, що ті, у кого в ранньому віці були низький коефіцієнт інтелекту, слабкі мовні здібності і погана моторика, в середньому віці мають тенденцію до повільної ходьби.

    Крім того, магнітно-резонансна томографія в 45 років у випробовуваних показала, що обсяг мозку в тих, хто повільніше ходить, менший, а також нижча і щільність кори головного мозку. За словами вчених, все це свідчить про раннє старіння мозку.

    Крім того, дослідники попросили групу з восьми осіб оцінити вік учасників тесту з фотографії. З’ясувалося, що ті, які ходять повільно, виглядають старішими за тих, хто ходить швидко.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.