• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Держдеп не хвилюється через відставку Джонсона та Драгі

    Опубликовано: 2022-07-22 14:45:36

    Відставка лідерів двох країн Великої сімки не вплине на загальну політику G7. Про це заявив речник Держдепартаменту США Нед Прайс.

    Представника Держдепу запитали, чи не побоюються в уряді США, що відставка лідерів Великої Британії та Італії, Бориса Джонсона та Маріо Драгі, з якими президент США Джо Байден зустрічався лише кілька тижнів тому, вплине на співпрацю країн G7 та їхню політику щодо України, Росії та Китаю.

    "Наш союз з Великою Британією, наш союз з Італією, знову ж таки, заснований не на особистостях, не на політичних партіях, а на десятиліттях спільних інтересів, спільних цінностях", – відповів Прайс.

    Він наголосив, що Держдеп США не коментуватиме формування уряду чи внутрішню політику Великої Британії та Італії.

    "Я впевнений, що коли в обох країнах потенційно з'явиться лідерство – коли в обох країнах потенційно з'явиться нове керівництво, вони залишаться вірними партнерами у контексті Великої сімки, у контексті наших спільних та колективних проблем", – сказав речник Держдепу.

    Він додав, що Держдеп впевнений у силі коаліції країн, які об'єдналися, зокрема, через вторгнення Росії в Україну.

    "Ця коаліція виявилася напрочуд стійкою... Ми впевнені в силі, ми впевнені в довговічності цієї коаліції й готовності наших союзників і партнерів продовжувати підтримувати Україну і продовжувати притягувати Росію до відповідальності", – заявив Прайс.

    Наталия Медведева

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.