• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Президентом Індії стала Драупаді Мурму. Її назвали «променем надії для бідних»

    Опубликовано: 2022-07-22 13:45:08

    Драупаді Мурму, кандидатка від правлячого Національного демократичного альянсу на чолі з Індійською народною партією, перемогла на виборах і на п'ять років стала другою в історії жінкою-президентом Індії. Про це пише The Times Of India.

    За неї, колишнього губернатора штату Джаркханд, віддали голоси 64,03% виборців, тоді як за головного конкурента від опозиції Яшванта Сінха проголосували 35,97%.

    64-річна Мурму представляє "плем'я" санталів, найбільше в народі мунда, у східному штаті Одіша. Це одно з "племен" так званих низьких каст. Тобто вперше в Індії главою держави обрано вихідця з "облікових племен".

    25 липня вона змінить на цій посаді Раму Натха Ковінду і стане наймолодшою президенткою Індії та першою, хто народився після здобуття незалежності.

    Мурму закінчила факультет мистецтв жіночого університету Рами Деві у Бхубанешварі, працювала вчителькою. У політику пішла на межі тисячоліть.

    За індійським президентом закріплено переважно представницькі функції. Главою уряду країни є Нарендра Моді. Коментуючи обрання Мурму, він заявив, що "Індія пише історію".

    "Життя пані Мурму, її боротьба на початку шляху, багате служіння та зразковий успіх мотивують кожного індійця. Вона стала променем надії для наших громадян, особливо для бідних, маргіналізованих та знедолених", – сказав прем'єр-міністр.

    Евгений Пилипенко
     
    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.