• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Переваги для тіла під час тренувань зі скакалкою

    Опубликовано: 2022-07-22 06:34:13

    Скакалка допоможе вам навчитися відчувати свій власний ритм.

    Навіщо стрибати на скакалці? Якщо ви ще не включили стрибки в програму своїх тренувань, то поспішаємо вас мотивувати. Скакалка — не просто дитяча забава. Навіть бійці ММА і боксери серйозно ставляться до цього снаряду. Якщо ви хочете «прокачати» різні групи м’язів свого тіла і розвинути витривалість, скакалка — ідеальний варіант, інформує Ukr.Media.

    Вона допомагає спалювати калорії

    При стрибках на скакалці задіюється безліч м’язів, що призводить до активного спалювання калорій. Скакалка дозволяє розім’яти все тіло буквально за 15 хвилин. При активному виконанні вправи можна спалювати до 1300 ккал на годину. Десять хвилин стрибків на скакалці прирівнюються до п’ятихвилинної пробіжки на швидкості 12 км/ч. Також цей снаряд може допомогти опрацювати м’язи преса. Скакалка — один з простих методів підвищити тонус м’язів рук і ніг.

    Зміцнює кістки

    Незалежно від віку, 10 хвилин стрибків на скакалці два рази на день принесуть користь кісткам (звичайно, за умови відсутності медичних протипоказань). Дослідження American Journal of Health Promotion підтверджує, що скакалка зміцнює кістковий скелет краще, ніж біг. З віком щільність кісткової тканини зменшується, тому важливо шукати способи зберігати силу наших кісток.

    Тренування мозку

    Користь скакалки не обмежується тільки зовнішнім впливом. Вона також допомагає розвивати півкулі мозку. Їх активна робота потрібна для координації всього тіла під час виконання вправи.

    Дешево, портативно і різноманітно

    Не знаєте, з чого почати? Включити у свій розпорядок вечірні або ранкові тренування нескладно. Ви можете використовувати скакалку в якості розминки або як основне тренування. Все, що вам потрібно, — це скакалка, трохи простору (на відкритому повітрі або в тренажерному залі) і рівна поверхня, яка не буде збивати ваш ритм. Є багато різних способів тренуватися зі скакалкою. Завдяки безлічі стилів стрибків на скакалці ви завжди зможете знайти для себе щось нове. Існують також скакалки з обважненням для тих, хто любить тренування складніше.

    Зміцнює м’язи і покращує відчуття балансу

    Скакалка підходить не тільки боксерам. Це універсальна вправа, яка допоможе вам уникнути травм і збільшити силу, координацію, баланс, спритність, швидкість, швидкість реакції, вибухову силу і зміцнити серцево-судинну систему.

    Навіщо потрібно стрибати на скакалці? Після регулярних тренувань ви помітите, що впевненіше стоїте на ногах. Оскільки вправа націлена на ваші ікри, коліна і стопи, ви несвідомо будете зосереджені на роботі ніг, що знизить ймовірність отримання травм. Хочете внести якусь різноманітність? Спробуйте виконувати різні трюки зі скакалкою, а також чергувати інтенсивність. Підтримувати постійний темп складніше, ніж здається. Скакалка допоможе вам навчитися відчувати свій власний ритм.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.