• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зеленський анонсував «вагомі новини» щодо євроінтеграції: Готуємо історичні рішення

    Опубликовано: 2022-07-21 16:30:16

    Президент Володимир Зеленський анонсував "вагомі новини" на тему євроінтеграції України. У вечірньому відеозверненні Зеленський сказав, що готуються "історичні рішення для нашої участі у житті об'єднаної Європи".

    Він розповів, що сьогодні провів розмову із президентом Євроради Шарлем Мішелем, обговорювалася фінансова підтримка для України.

    "Готуємось до проведення чергового саміту Україна – ЄС, а також до інституційного посилення нашої держави на шляху до Європейського Союзу. Незабаром можуть бути вагомі новини щодо цього – готуємо деякі історичні рішення для нашої участі у житті об'єднаної Європи", – сказав Зеленський.

    Коментуючи сьомий пакет санкцій ЄС проти РФ, що включає заборону на імпорт російського золота, Зеленський сказав, що цього недостатньо.

    "Росія має відчувати значно вищу ціну за війну, щоб це змушувало її шукати миру", – заявив Зеленський, додавши, що після затвердження сьомого санкційного пакету потрібно буде одразу починати працювати над восьмим.

    Окремо він прокоментував появу реактивних систем залпового вогню HIMARS на озброєнні ЗСУ.

    "Назва HIMARS стала для наших людей майже рідною – так само, як раніше Javelin або NLAW, як "Стугна" або "Нептун". І очевидно, що така ж вагома назва з'явиться від сучасних систем протиповітряної оборони, які ми запитуємо у партнерів", – сказав Зеленський.

    За словами президента, вже є певні домовленості з цього приводу, є певні успіхи, що дозволяють знищувати частину ракет, "проте потрібна зовсім інша швидкість та масштаб захисту".

    Оксана Житнюк

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.