• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У США не виключили передання Україні бойових літаків А-10

    Опубликовано: 2022-07-21 15:30:36

    Міністр Військово-повітряних сил США Френк Кендалл не відкинув можливість постачання Україні американських військових літаків А-10. Про це він заявив на Аспенському безпековому форумі, повідомляє The Drive.

    Його слова слідували за заявою начальника штабу ВПС США Чарльза Брауна, який сказав, що Повітряним силам ЗСУ зрештою доведеться відмовлятися від радянських літаків на користь "чогось неросійського".

    У Кендалла ж запитали, яких літаків США слід позбутися. Він відповів, що від "поважних" А-10. Після цього модератор запитав: чому б не віддати ці літаки Україні.

    "Генерал Браун відповів на це питання про те, які винищувачі можуть зацікавити Україну. Це багато в чому залежить від України… Можливі старіші системи США. Ми будемо відкриті для обговорення з ними їхніх потреб і того, як ми можемо їх задовольнити", – відповів міністр ВПС США.

    У виданні зазначили, що ці заяви Брауна та Кендалла помітно відрізняються від їхніх відповідей у березні, коли обидва військові наголосили, що не було жодних активних планів або навіть обговорень щодо можливості передачі А-10.

    Журналісти вважають, що характеристики A-10 ідеально підходять Україні. Цей літак може діяти з невеликих жорстких аеродромів і був сконструйований так, щоб витримувати важкі бойові ушкодження, швидко ремонтуватися та повертатися до бою. Україна вже використовує менш потужні Су-25 – грубий радянський аналог А-10.

    Марк Сировой

    ЛIГАБiзнесIнформ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.