• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені виявили зв’язок швидкості ходьби зі старінням мозку

    Опубликовано: 2022-07-21 13:08:19

    Повільна хода видала старість вже в 45 років.

    Експерти з Duke University (США) завершили унікальний проєкт по дослідженню взаємозв’язку темпу пішої ходьби зі станом здоров’я. В експерименті брали участь сотні добровольців з Нової Зеландії. За ними велося спостереження з 3 до 45 років, інформує Ukr.Media.

    Статистика показала, що до більш повільного темпу ходьби схильні люди зі слабкими інтелектуальними та мовними здібностями. З цього зроблено висновок, що звична швидкість пересування пішки прямо пов’язана з процесами старіння мозку.

    Результати магнітно-резонансної томографії також підтвердили, що у неспішних людей менша щільність неокортексу і обсяг мозку. Вищий у них і ризик розвитку мікросудинних захворювань.

    Навіть візуальний аналіз фотографій досліджуваних наочно виявив різницю між тими, хто звик ходити швидко, і неквапливими пішоходами. Останні в тому ж віці, як правило, виглядають старше.

    aspekty.net

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.