• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рада перейменувала Володимир-Волинський район

    Опубликовано: 2022-07-19 13:00:08

    Верховна Рада перейменувала Володимир-Волинський район Волинської області на Володимирський. За відповідний проект постанови №7509 проголосувало 327 депутатів, жоден не виступив проти і не утримався.

    Рішення прийнято у зв'язку з тим, що ще 15 грудня 2021 року парламент перейменував районний центр - місто Володимир-Волинський - просто у Володимир. У пояснювальній записці до документа зазначається, що ініціатива про перейменування виходила від Володимир-Волинського райради.

    Зазначимо, що авторами внесеного 1 липня проекту постанови є Андрій Клочко, Віталій Безгін та В'ячеслав Рубльов ("Слуга народу") та Ігор Гузь (група "За майбутнє"). Останні двоє є депутатами, обраними від мажоритарних округів Волинської області (загалом таких депутатів у Раді п'ятеро).

    Володимир-Волинський район у нинішніх межах був утворений у рамках адміністративно-територіальної реформи, що відбулася 2020 року, внаслідок якої у Волинській області залишилося лише чотири райони.

    Станом на початок 2022 року у Володимир-Волинському районі було, згідно з офіційною оцінкою, 169,2 тисяч жителів. Незважаючи на те, що його адмінцентром є Володимир (37,9 тисяч жителів), найбільшим містом у районі є Нововолинськ (49,8 тисяч жителів).

    До реформи у цьому регіоні також існував Володимир-Волинський район із центром в однойменному місті, яке, однак, до складу району не входило, а було містом обласного значення. На початок 2020 року в районі проживало, за даними Держстату, 24,5 тисяч жителів, включаючи 2,1 тисяч жителів у місті Устилуг, що є одним з найменших в Україні.

    Нагадаємо також, що 14 липня Житомирська обласна рада звернулася до парламенту із закликом перейменувати місто Новоград-Волинський Житомирської області на Звягель, а Новоград-Волинський район – на Звягельський. Це останній із трьох міських населених пунктів України, який має досі у своїй назві відсилання до історичного регіону Волинь: селище Володарськ-Волинський Житомирської області було перейменовано на Хорошів у рамках декомунізації ще у 2016 році.

    Тимофій Бесп'ятов

    Інф. delo.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.