Найшкідливіші для людини продукти.
Дієтологи заявляють, що є продукти, які повинні бути повністю виключені з раціону людини, бо вони не тільки не приносять користі, але і завдають шкоди організму, інформує Ukr.Media.
«Дієтологи кожен день стикаються з твердженням, що пара келихів вина або пива в день може бути корисна для здоров’я, але це не просто брехня — це справжнє варварство», — заявила дієтолог і професор школи Gasma в Кастельйоні Пілар Ескер.
У результаті, перший шкідливий для людини продукт — це алкоголь.
Другим шкідливим продуктом дієтолог назвала рафіноване борошно і всі вироби з нього, бо воно викликає раптові злети і падіння рівня глюкози. Зернові, макарони, рис, хліб, випічка рекомендуються, якщо вони виготовлені з цілісної муки.
«При переробці зернових виключаються клітковина та інші поживні речовини, в доповнення до того факту, що очищені продукти мають високий глікемічний індекс і, отже, менш втамовують голод… Раптові злети і падіння глюкози перетворюють наш організм на американські гірки, які виснажують підшлункову залозу і можуть призвести до діабету», — пояснила дієтолог.
Третім продуктом, який рекомендується виключити з раціону людини є все з написом «без цукру».
«Продукти, де немає цукру, зазвичай мають жир, а в тих, де мало жиру, містять цукор, і в більшості випадків вони залишаються висококалорійними, хоча насправді у них менше калорій, ніж в оригіналі», — заявила дієтолог.
Ще одна група продуктів, яких слід уникати, це ковбаса.
«У більшості випадків ковбаси містять близько 50% м’яса, а решта — це добавки, крохмалі та інші «божевільні начинки», тому ви повинні замінити їх в бутербродах на більш здорові варіанти, такі як: хумус, гуакамоле, яйце пашот, овочевий паштет, горіхові вершки, тахін і так далі», — пропонує дієтолог.
Все більше і більше дієтологів закликають не вживати знежирені молочні продукти.
Нещодавнє дослідження Університету Макмастер в Канаді, проведене у 21 країні з вибіркою з більш ніж 130 000 осіб, показало, що споживання трьох порцій знежирених молочних продуктів в день викликає серцево-судинні захворювання і може призвести до смерті. Якщо немає серйозних причин, то краще вживати звичайні молочні продукти, тому що вони корисніші і містять більше вітамінів.
e-news.com.ua